dijous, 23 d’abril del 2009

L'emigració


L'emigració és un fenomen social que va aparèixer des de fa molt temps, sobretot els països del tercer món els quals han sofert crisis econòmiques en tots els sectors. La majoria de gent d'aquests països, ha pensat algun cop de deixar la seva pàtria i buscar una millor vida. Llavors, quines són les grans causes de l'emigració.

Sempre l'emigració ha tingut causes polítiques, econòmiques, socials o individuals, tot i que les econòmiques així com la pobresa i la manca de llocs de treball han estat les principals. En un bon principi, la idea dels emigrants de viatjar cap a Europa era la de buscar feina, guanyar diners i tornar als seus països d'origen. Molts han trobat aquí allò que anaven buscant: seguretat social, la possibilitat d'aprenentatge, la sanitat... Tots aquests factors han animat als emigrants per a que es quedin a Europa i comencin una nova vida sense tenir por a les dificultats que es poden trobar.

Una de les principals dificultats que es troben els immigrants és l'idioma i també el saber viure en una societat que té cultura i tradicions molt diferents. Això, però, no és un obstacle per aquells que venen arriscant la seva vida en “pateras”. L'immigrant quan torna de vacances al seu país fa veure que la vida aquí és molt fàcil: té un cotxe luxós, té una cas on viure, té feina... Però molts cops no és així.

Finalment, m'agradaria que la gent veiés les coses clares: marxar del teu país no és fàcil. S'hauria de trobar una solució per evitar el fenomen de l'emigració: crear nous llocs de treball als països pobres i entaular negocis amb ells seria una bona manera de començar.

Fatima Zohra Lakrih