dijous, 23 d’abril del 2009

El xoc entre cultures


A causa de la mala informació i falta de coneixement de les altres cultures es provoca un xoc entre diferents cultures tot donant un mal entès o mala visió.

Per exemple: les dones que venen de cultures que haurien de portar el mocador es troben en una situació desagradable. En la cultura musulmana la dona porta el mocador sempre que està amb homes que pot casar-se ja que és un principi de la religió i el motiu per portar el mocador és per no cridar l’atenció a nivell físic i perquè la mirin com a persona no com un producte atractiu. Per això la majoria de dones ho porten amb orgull i convençudes del que estan fent.

Les altres cultures pensen que la dona musulmana porta mocador perquè està obligada i a més a més no té llibertat per estudiar, ni sortir, ni elegir la seva parella, ni prendre decisions a la seva vida... Amb aquesta mala visió, les dones musulmanes que viuen en altres cultures i volen integrar-se tenen moltes dificultats per estudiar, treballar... Sempre sent que es jutja per l’aspecte i no per la seva capacitat. És per això que la majoria de dones musulmanes no es relacionen amb les altres.

En la majoria dels països musulmans la dona tan si porta el mocador com no, pot arribar a tenir feines com administrativa, regidora, diputada, etc.

Finalment, crec que cada persona té dret a que els altres els respectin la seva religió o la seva cultura i així poder aprofitar l’aportació de cadascú ja que cada persona o tret cultural pot enriquir-ne un altre.

Bouchra Boumnina