dijous, 23 d’abril del 2009

L'or verd



L’oli d’oliva s’ha convertit en un dels ingredients imprescindibles en la nostra dieta mediterrània. Ens aporta els nutrients necessaris que ens ajuden en el bon funcionament del nostre cos.
S’obté de l’oliva, que és el fruit del Oliver i es cultiva per la zona mediterrània. Segons el relleu, el microclima, la classe d'oliva… pot variar el seu gust, el seu grau d’acidesa, la textura i cal dir que existeixen diferents denominacions d’origen.
El seu principal ús és en el món de la gastronomia. Es pot utilitzar cru, rajant del setrill, com per exemple a les amanides, al pa amb tomàquet, damunt de les verdures a l’all i oli entre d’altres.
També es fa servir com el primer ingredient de molts sofregits, arrebossats….i també en el món de la rebosteria. Com a remei casolà, per a les cremades i per hidratar les pells seques. Les nostres avies, de l’oli usat junt amb sosa feien sabó per rentar la roba.
Per aquets motius se l’anomena l’or verd.
Teresa