dijous, 23 d’abril del 2009

Equip amb cor i orgull


AS Roma, (Associazione Sportiva Roma). Va ser fundada al 1927. Sempre ha estat al màxim nivell, a excepció del 1951-52 que va jugar a la 2ª divisió (Sèrie B). Ha guanyat 3 cops la LLiga (Sèrie A). Juga al “Stadi Olimpia di Roma” on també juga el seu equip rival, la SS Lazio. Italo Foschi va ser el fundador de l’equip, el 22 de juliol de 1927.

El seu jugador a seguir és Francesco Totti qui és un símbol dintre l’equip. És tan important que quan marca un gol es festeja molt més que si marquessin altres jugadors. Justament quan marca, totohom ho celebra amb una frase amb l’ajut de Carlo Zampa (l’home del megàfon); la frase diu: “Il momento dil capitano, dil nostre capitano, del simbolo di Roma, del gladiatore gallorosso, el pipo di oro... Francesco Totti!!!!”. La segona perla de l’equip és Daniel de Rossi, que té com a mot “il secundo capitano” i és el futur capità quan es retiri Totti.

L’afició (tifosi en italià) és el jugador 12 al camp, ja que anima sempre l’equip, guanyi o perdi. Encara que juguin fora, bastanta part de l’afició va amb l’equip sigui on sigui. D’acord que tots els equips tenne una bona afició, i també quan juguen fora van a animar el seu equip, però la diferència dels de Roma és que els tifosi romanistes, no es rendeixen mai, i si perden no critiquen els jugadors, president ni entrenador: no es rendeixen mai.

Pedro Ramos