dijous, 23 d’abril del 2009

La Riba



La Riba té una població de 676 habitans, es troba a la comarca de l'Alt Camp. Està rodejat per dos rius, el Francolí que baixa de la Conca de Barberà i forma un congost anomenat l'Estret de la Riba, que rep les aigüess del riu Brugent, riu que serpenteja per tot el poble, neix a Capafonts i passa per Farena fins arribar a la Riba.
El paisatge és atractiu pel turista que li agrada l'acampada i l'escalada. Té unes roques i barrancs molt adients per aquests deports, destacant la Penya Roja, la Llosa Negra i els Tres Pilans.
Baixant pel curs del riu Brugent hi trobarem uns paisatges mol atractius, naixements d'aigües, i moltes fonts. Tolls d'aigua que es formen entre les roques, que i a l'estiu s'hi pot banyar. L'aigua d'aquest riu és molt freda ja que baixa del desglaç de la neu de les muntanyes.
Al centre del poble també hi ha fonts molt boniques i l'aigua que hi raja és molt fresqueta. L'església és molt bonica i antiga.
Són fills predilectes de la Riba el cardenal Isidre Gomà i Tomàs; el frare Ignasi Carbó i Florensa, prior de Poblet; Josep Serra i Farré, fill predilecte de la vila; i Joan Sans i Balsells, monjo caputxí i organista reconegut per tot el món.
Àgueda García